The Long Now Project - Grudl, Denis (My University, 2005)
Nadace „The Long Now“ byla založena roku 01991. Její název má původ v postřehu jednoho ze zakladatelů, který si všiml, že slovo „nyní“ má jiný význam v New Yorku a jiný v Anglii. V uspěchaném New Yorku se tím myslí sotva pár minut, zatímco v klidné Anglii i pár dnů. Civilizace je čím dál tím uspěchanější. Je to dáno především technologickým pokrokem. Lidé přestávají myslet do budoucna a pokud ano, tak jen pár let dopředu. Ale ne třeba desítky/stovky let. A přesne tohle chce nadace změnit. Rozhodla se vytvářet dlouhodobé projekty.