TEI - Text Encoding Initiative - Polčák, Antonín (My University, 2013)
Tato esej pojednává o projektu TEI, který se stará o tvorbu a rozvoj standardu pro reprezentaci textů v digitální podobě. Nejprve seznámí čtenáře, co to TEI vlastně je a poté mapuje celou jeho historii od vzniku až po současnost. Část eseje se rovněž týká směrnic, které TEI vydala. Uveden je zde i klasický příklad obyčejného textu a jeho kódování v TEI. V závěru je TEI krátce srovnáno s dalšími metadatovými schématy a zhodnocení celého projektu TEI.