Signposting the Scholarly Web - Kurešová, Bernadeta (My University, 2018)
Esej se zabývá projektem Signposting the Scholarly Web prezentovaným na stránce signposting.org jeho autory Herbertem Van de Sompel a Michaelem Nelsonem. Projekt Signposting pomáhá strojům (indexátory obsahu, sklízeče webů, ...) detekovat a následně získat potřebné informace z vědecky zaměřených webových stránek - například vyhledat na stránce autora publikace, metadata. Technologie je založena na užití jednoduchých HTML šablon v kódu stránek obsahujících vědecké články. V eseji je projekt představen, je uveden konkrétní příklad užití šablony a následně je zhodnoceno, zda projekt naplnil své cíle.